There was an error in this gadget

Monday, November 29, 2010

saya takut mahu speaking.

*saya takut mahu speaking di dalam bahasa inggeris kerana :
-i'm afraid to speaking in english language because:

*grammar saya hancur..haha.
-my grammar are totally
fucked up..haha.
*tak dapat nak bezakan present
tense dan past tense.
-I cannot recognize present
tense and past tense.


*FUCK!

Saturday, November 27, 2010

Don't go live at Montreal Metropolis.


download their song :



DON'T GO BY BRING ME THE HORIZON

Monday, November 22, 2010

rasamas dan double standard (DS)




ok ok,let me explain it,satu persatu ok...
rasamas ialah satu francais kedai makan yang berada dibawah naungan KFC holdings,
itu rasamas,double standard atau shortform nya DS pulak ialah salah satu perbuatan yang agak menjaga adab tatasusila sopan santun dan sebagainya (bagi aku la),susah kalau dapat kawan yang bersifat mcm ni coz kalau dia ada dgn kita,segala perbuatan dan tingkah laku kita akan terbatas.

contoh yang pertama dari segi dress up,kalau org tu memang dah biasa pakai selipar jepon ke bandar,
kita tak bole nak suruh dia tukar pakai kasot ke,tukar imej ke,lagi pon kita siapa nak suruh org berubah daripada itu ke ini la,just be yourself laa,do not pretend macam org bandar sangat..dah la org kampung nak berlagak macam org bandar,org bandar pon tak harok macam kau la weh..
si DS mesti tak nak berjalan sama si pemakai selipar jepon kan,sebab bagi si DS ni dia la org paling stylo,bergaya,smart,segak,cantik,lawa,anggun,hensem dkt bandar..
hee..statement tak bole bela..

contoh yang kedua,kita punya attitude..
yap,ade yang jalan kat bandar tu tak reti duduk diam,menjerit sana menjerit sini,ada pulak yang buat buat havoc,macam dia je yang paling bagus kat bandar tapi sebenarnye tak,mungkin faktor utama mereka berkelakuan demikian kerana ingin menarik perhatian masyarakat serta public,tak kira la lelaki ke perempuan,sama je bagi aku..yang si DS confirm la,terang terang taknak rapat dengan org macam ni :D

ada kalanya sifat DS ni berguna jugak,kalau nak berjalan dgn aku,tolong la simpan perangai sawit,aku tak kisah korang nak pakai apa,cuma mintak tolong simpan perangai sawit tu,
hahahaha,perangai sawit seperti ber-pewit peewit bila nampak perempuan dibandar..
euwww..tolong la...

thats why masa aku hangout hari tu kitorang pegi la makan kat rasamas (rasamas kat mana???dirahsiakan) then tempat tu bagus kalau bawak gf/bf pegi situ,bawak family pun ok cuma masa aku pergi dgn kawan kawan aku,
so memang tak bole bela la situasi kat situ,gelak jgn cakap la,macam syaitonirojim,hahahaha..setiap seorang order makan dgn minum bawah RM15,kalau tak silap aku..yang makan kat situ takde la sampai 5 atau 6 org cuma riuh nya kat situ dah mcam kedai tu full dgn customer,mana tak nya..kitorang buat rasamas tu dah macam warung..then lepas makan mesti la bayar kan,sekali dapat bil..amik ko!semua sekali RM93,agak terpinga pinga jugak tapi takpe,masing masing berduit..aku tgk bil tu service charges sampai RM8 lebih,kitorang pon tertanya tanya la..makan ape je sampai nak cecah seratus lebih..maybe sebab kitorang buat kecoh kot sampaikan pekerja pekerja kat rasamas tgk semacam je,bukan ape,aku cuma nak buktikan yang kitorang bukan DS,hahaha..aku pantang tgk tempat yang menjaga protokol sebab aku bencikan protokol!aku benci double standard,nak jaga standard sangat jangan kawan dgn aku.

diorang yang tak pandai nak ber-dress up,suka buat benda yang memalu kan,suka buat hal,diorang semua manusia biasa seh,tak payah la nak sisih kan diorang,tak payah la sampai taknak berkawan hanya kerana mereka semua tak pandai nak jaga standard macam korang!ptuihhh..





PERHATIAN : WAJIB BACA BAGI ORG YANG DOUBLE
STANDARD (DS),IM DEADLY SERIOUS!


Sunday, November 21, 2010

ape/monkey/gorilla


Monday, November 15, 2010

AKTA ANGKASA (SPACE ACT)





watch music video live by :
*TAK BEST MANA PON TAPI BOLEH LAH ^^

Friday, November 12, 2010

KORG.

KORG??what is that??ape tu??makanan??peralatan sukan,peralatan mandi??binatang??hahaha,KORG hanyalah peralatan muzik,i mean..is a part of music accessories,then bunyi seperti elektro zaman zaman jahilliah..kidding,hahaha..aku pun tak abis kaji lagi benda neh,aku tertarik dan nak amik tau pasal KORG ni sebab kawan aku ada cakap yang salah seorang dari band attack attack! suara boleh bertukar mcm robot disebab kan mic KORG la.

Bila aku search kat internet dan nak tau ape itu KORG,bapak ah!bersepah kot peralatan-peralatan KORG neh,ada KORG KEYBOARD & MODULES,ada TUNERS & METRONOMES,ada WAVEDRUM,AX3000G,SYNTHS AND EFFECTS,MIXERS,ELECTRIBES then banyak lagi la..


Tapi tapi paling menarik bagi aku KORG DS (nintendo),band attack attack! gune KORG DS la..hahaha..patot dgr lagu stick stickly hujung hujung lagu tu da mcm bunyi game..klik je kat stick stickly tuh (penat la nak menaip,later la aku sambung)




Sunday, November 7, 2010

cigarette oh cigarette!



cigarettes atau nama saintifiknya rokok telah pon menjadi sebahagian dari hidup saya (arrgghhh..wtf) dan rokok juga menyumbang nikotin,tar jalan (huh??hahaha),benda benda yang tak elok la kat dalam badan kita,yes..i know that,pegi tanye la dekat perokok perokok diluar sana,pegi tanya 'senang tak nak berenti merokok?' hahahaha,agak susah sebenarnye tapi ape kan daya,selagi belom MAMPOS selagi tu la dia hisap,selagi belum PECAHPEPARU,SELAGI BELUM SAKIT,BELUM SEMPOT hisap la selagi mampu,sape yang taknak berenti,aku pon nak berenti tapi tak bole la berenti secara mendadak,pelan pelan kayuh ^^ i'll try my best to stop smoking!KATA KAN TAKNAK,hee.