There was an error in this gadget

Tuesday, August 9, 2011

GREAT BRITISH MOVIES.

ahaa,aku tak tau la semenjak aku tgk cerita Lock,Stock and Two Smoking Barrels (LSATSB),aku macam tertarik dengan cerita-cerita dari british ni,cara diorang bercakap pun jauh beza english language biasa dgn british language,contoh perkataan 'all right' bila british language jadi 'alright',tambah pulak slang cara diorang bercakap,selalu keluar perkataan ni dalam cerita LSATSB..ALRIGHT MATE!macam macam lagi la..i wanna BANG BANG!maksud nye dia nak having a sex ;) also JUNKIES,kalau kat Malaysia kita panggil mat gian,mamat dadah,lagi ape..mayat hidup??macam-macam lagi la,kalau kat sana dipanggil 'JUNKIE',tu utk makluman korang je la..

Then dalam cerita british yg aku tgk setakat ni tak pernah tak lawak,macam mana tu??maksud aku bila tengok tak bosan la,lawak pun boleh tahan,ade yang lawak tahap superb punya,nak pecah perut aku ( menunjuk kan betapa lawaknye cerita tu,takde la sepanjang cerita tu lawak je,ade la part nye) kira lawak diorang pun boleh tahan,tengok movie Pirate Radio (PR) pulak buat aku teringin nak dress macam actor Tom Sturridge,pakai kemeja then pakai sweater round neck,terbaik!heee,cerita PR pun berdekah jugak kalau tgk,ade part part lawak,sweet,macam nak nangis (tapi aku tak nangis) haha,PR cerita pasal nak perkembangkan band rock and roll dan diorang semuanya jadi DJ Radio,tak semua la..dan yang paling best stesyen radio diorang kat atas kapal,ahaa,mesti tgk!!aku tgk banyak kali pon tak bosan..

Lagi satu movie yang aku dah tengok cerita RocknRolla (RNR),cerita ni pun boleh tahan jugak,lawak macam ape je,hahaha,yang aku tak boleh bela tu bila tiba part kat dalam kereta, si onetwo (Gerrard Butler) tak tau yang kawan dia Handsome Bob (Tom Hardy) gay,onetwo punye la abis cerita yang dia akan adakan party sebelum handsome bob dipenjarakan,then handsome bob cakap yang dia taknak semua tu,dia cuma nak onetwo,HAHAHA,abis berdekah aku!si onetwo serba salah kot,yela..handsome bob kan kawan baik onetwo so..onetwo ni layan kan je la tapi bukan buat xxx tau,just teman handsome bob dancing..pasal diorang ber-dancing ni onetwo sebenarnye taknak kecoh kat sape sape,iye la..sepatutnye berdancing dgn perempuan kot..kalau berdancing dengan lelaki jadi ape seh,org lain tgk pun dah pandang serong,tau tau je kawan dia lagi sorang Mumbles (Idris Elba) dah tau cerita pasal diorang,tapi onetwo explain la kat mumbles,mumbles tetap pandang serong,selebihnye korang download then tengok la sendiri cerita tu..penat menaip ;b


No comments:

Post a Comment