There was an error in this gadget

Saturday, September 29, 2012

STORY IN AUGUST TILL SEPTEMBER.

CONTINUE STUDY
Hello and good evening everyone,ok..gua pun tak tau nak mula dari mana..banyak benda yang gua nak ceritakan tapi gua takut kalau cerita semua boleh dijadikan sebuah novel,pada awal bulan Jun gua continue study ambik pengajian islam di UTM Skudai,pada awalnya gua belajar terasa lah suasana belajar,riuh rendah,bertubi-tubi diorang tanya soalan pada lecturer sedangkan gua duduk diam sambil melukis.




Masa tu dengan gua takde persediaan apa-apa,buku pun takde,bukan taknak beli tapi mahal sangat lah sampaikan satu buku harga cecah RM60,aduhh..nilai tu agak besar bagi gua yang berkehidupan serba kekurangan dan besederhana,kalau gua anak org kaya,haha..gua belikan untuk satu kelas,silap-silap yuran diorang semua gua bayarkan,gua akan bayarkan pada mereka yang single dan sudah semestinya perempuan lah,itu pun kalau gua kaya,kan..bila lah nak datang nye miracle dalam hidup gua..cuba gua bangun-bangun tidur tetiba ada duit dalam 2 ke 3 guni kat tepi gua,kan bahagia tu dan sekarang ni dah bulan September,gua rasa macam tak boleh nak teruskan dah sambung belajar kat UTM sebab gua tak dapat nak manage masa yang ada,ada lah sebab-sebab lain tapi tak boleh cerita dekat sini,ini soal peribadi gua,org tertentu je yang gua akan bercerita.





RUNNINGMAN
Semenjak Hairul datang sini tumpang tidur rumah gua,dia ada bawak cerita Runningman yang ber-genre-kan  variety show dari Korea yang bagi gua superb kelakar sebab diorang kebanyakan nya spontan bila buat something,hahaha,mula-mula gua tengok macam paham tak paham je game diorang macam mana,dah lama-lama gua tgk gua siap boleh hafal nama-nama player.


Runningman pulak banyak invite guest dan majoritinya artis-artis kpop,eh gua musuh ketat kpop la sial,serius!ok la,gua buat confession,sebenarnye gua pernah tgk cerita Fullhouse,tu je lah satu-satunya drama korea yang gua layan,kpop?gua tak ambik pusing pasal benda tu sebab gua memang tak minat,mungkin dikalangan lelaki di Malaysia ni yang mempunyai muka jambu,berbadan skinny yang tak berapa nak skinny sangat,muka ada sikit chinese look,ada mix-mix cina,akan follow up dress macam artis kpop,perempuan pun sama tapi bukan gua lah,even ditakdirkan muka gua jambu pun gua tak kan terjebak sama sekali dengan kpop,eh tak minat la sial!gua pun tak tau kenapa,nak kata dipengaruhi oleh parents,tak pun..mindset gua je ni yang dah memang gua tak ingin! dan taknak ambik tahu! pasal kpop!!FULLSTOP!!!




DR.MARTENS (NIXON)
Sebelum raya gua nekad nak beli kasut dr.martens model Nixon dan gua dah beli pun,kasut gua harga RM329,dan gua dapat free gift dari CXO,alaaa..gift nya lighter yang ingin menyerupai seperti ZIPPO tapi bukan,seakan-akan je la macam ZIPPO,comel je lighter nye,hahaha,masa nak bayar dekat kaunter amoi tu  bagi gua free gift torchlight,pikir-pikir balik torchlight tu gua nak buat ape sial,bukannye nak ber-camping pada waktu malam pun,tu yang gua mintak tukar dengan lighter.Kasut yang gua nak tu asalnya high cut,tapi gua takut tak kena pulak bila pakai dengan seluar straight cut so gua buat keputusan utk beli yg low cut.Si Am beli martens boots yang low cut harga RM399 tapi tak dapat apa-apa free gift,lepas tu nak berangin dengan gua pulak..gua suruh mintak dia taknak..rancangan asal nak beli saing la kononnya,then Am gelojoh sangat nak beli dulu,gua tengok kan je la dia beli dulu,minggu depannya baru gua beli..dapat la free gift,muahaha,Am tak dapat free gift nak ambik free gift gua pulak,hahaha.






BAD DAY/NO LUCK/KECELAKAAN
Gua pergi bank BSN nak keluarkan duit,tak banyak,RM50 je..tapi entah macam mana bila kad ATM keluar,gua ambik kad terus bela macam tu,duit gua tak ambik,kan bodoh nama nya,dan gua sendiri tak pernah dengar kes orang lupa nak ambik duit dekat mesin ATM,gua perasan pun masa dekat pam minyak,nak pergi bayar dekat kaunter,cek wallet duit takde,heartbeat gua terus dupdapdupdapdupdap,cepat cepat gua pergi bank namun..takde rezeki,gua termenung sekejap depan mesin ATM yang gua cucuk tu,termenung selama 2 minit,gua tak tau nak salah kan siapa masa tu,takkan nak salahkan mesin ATM,nak salahkan kamera CCTV?memang tak lah dan gua akui memang kesalahan dan juga kebodohan diri sendiri,takpe lah,siapa yang dpt tu dah memang rezeki dia kan,nak buat macam mana.Aneh jugak..even letak perempuan naked sebelah mesin ATM tu pun,gua tak kan lupa untuk ambik duit yang gua cucuk sebab mindset gua dah memang pikir duit tu penting,cuma hari tu je lah,memang tuhan nak uji kan,tak tau lah...yang ada kawan gua cakap gua kena pukau,siapa yang pukau?benda pun dah lepas kan,let bygones be bygones,bygone bygone,bygone?dah macam nama ubat nyamuk pulak..hahaha.